Sveti Josip

Nemoj gubiti nadu, evo ti lijepe pomoći! Imaš jaku, slavnu ruku, divnog čuvara sv. Josipa. Svetog Josipa je izabrala majka Crkva za zaštitnika cijele svete rimokatoličke Crkve…. njemu je bila preporučena Zaručnica Duha Svetog Bl. Dj. Marija. Taj sjajni i divni Čuvar je sv. Josip.

Koliko je moćan i velik pred Bogom sv. Josip, to pero ne može opisati niti jezik izreći…. Bog je sv. Josipu predao prečistu Djevicu, svoju najmiliju kćerku, kao svoje najskupocjenije stvorenje. Ona je donijela na svijet Isusa Sina Božjega…

Isus živi pod zaštitom sv, Josipa… Ovakav sluga, ovaj nadničar, kao što je sv. Josip toliko je blaga dobio od Boga, da ga nikada neće nestati, makar danju i noću na milijune dijelio. Od toga blaga je ovaj dobri čuvar majke Crkve i tebi na stranu ostavio. On te čeka ga da štuješ, da od njega išteš što god hoćeš. Svega ćeš dobiti, jer to ne govorim ja, nego sv. Terezija, da sv. Josip svega daje; on u svakoj potrebi, nevolji i slabosti pomaže.

O sretnog, blaženog, bogatog nadničara sv. Joispa! Koji je toliko blaga nabavio. O sretan je, bogat svaki tko sv. Josipa štuje, u pomoć zaziva i nasljeduje. On pomaže najprije koji ga nasljeduju u čistoći, siromaštvu, radu i u strpljivosti.

Mladiću, djevojko! S ljiljanom u ruci, sa čistim srcem idi pred Josipa pa ćete uslišiti.

Oče, sa žuljavim dlanovima moli, zazivaj sv. Josipa pa će ti on dati nadnicu. Zdravi i bolesni, gledajte i čujte sv. Josipa na smrtnoj postelji, uz njega je njemu povjereno i umnoženo blago Isus i Marija. Ispunite i vi svoje poslove i dužnosti, iskoristite svoju snagu u vrijedan posao, Božje milosti za pobožan život, pa ćete i vi moći reći: Gospodine Bože, blago sam tvoje sačuvao, daj mi nadnicu, nebesku slavu!

DSC00961

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: