GPS Karmel

Na putu života križ čeka nas ljut, daj Majko nam kaži ti u Nebo put“.

Došavši k sebi, osjetih u srcu poticaj, poticaj da krenem – i krenuh. Krenuh na Put.

U početku Put bijaše ravan i ugodan za put, al’ kako odmicah, tlo posta neravno i kvrgavo. I, gle u daljini ugledah rasKRIŽje. U tren oka nađoh se na samoj sredini. I kako sad odlučiti, gdje da krenem. Svijet kaže slušaj svoje srce. Slijedi svoje srce. Ali kako, kad znam da je „bezuman onaj tko se uzda u svoje srce“ (Izr 28,26). Čujem razna šaputanja, ali ona me uznemiriše svojom bukom i odlučih potražiti gospođu Tišinu, jer „tišina je plodna zemlja u koju Isus sadi dobro sjeme“. Kad pronađoh Tišinu, ona me uputi na Šutnju, jer „šutnja je Isusova škola. Ta gdje je buka, ne čuje se Njegova pouka“.

Napokon začuh riječi: „Ja sam Put.“

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

GPS Karmel

Inače, ako niste znali, GPS znači Gerard Pokazuje Smjer. I uistinu je tako. Isus je za sebe rekao: „Ja sam Put“. Za o.Gerarda možemo slobodno reći da je znak koji sve usmjerava na taj Put. Ali, bio je on i sam putnik na tom Putu, da da. I znao je nailaziti na rasKRIŽja i na prepreke, ali on se nikada nije zaustavljao.

Jednoga dana, našavši se na „raskrižju“, odlučio je poći u smjeru prema isusovačkoj gimnaziji. Želio je postati svećenik. Ali, nije primljen u sjemenište, jer nije imao odlične ocjene nego osrednje. Čak je morao i na popravni iz njemačkog. Našao se već kao mladić u veoma teškoj situaciji. Međutim, to ga nije pokolebalo u naumu da postane svećenik. Osjećao je u sebi tu silnu čežnju, koja ga je tjerala naprijed. I kao što voda, kada naiđe na prepreku, kruži okolo dok ne pronađe put, tako i on. Prijavio se kod karmelićana. Nije dugo čekao. Uskoro je stiglo pismo da je primljen.

o. Gerard se nikada nije uzdao u samoga sebe, nego je osluškivao Gospodina, koji mu je pokazivao smjer. Molitva je njemu bila „otvorena veza“ s Isusom, a sv. Pismo karta u koju je gledao kad bi se izgubio. Možemo mu se zato moliti u trenucima kada se nađemo na našim životnim „raskrižjima“, jer se i on često nalazio u sličnim situacijama. Isus ga je uvijek uslišavao i pratio za života na zemlji, pa kako ga neće poslušati i u Nebu, gdje se gledaju licem u lice. Oče Gerarde, moli za nas!

EVO I NEKE UPUTE O. GERARDA ZA DOBAR PUT:

  1. Da biste upalili GPS pritisnite tipku MOLITVA. (”Kad Maloj Tereziji, dobra misao nije dolazila, ona je polagano Očenaš ili Zdravo Mariju izmolila, pa joj se srce upalilo i duša ojačala”)
  2. Da bi vam se prikazala karta uđite u EVANĐELJE. („Slušaj, pa uživaj. Slušaj Isusa pa uživaj put nebeski koji je na svijet došao i u Nebo put pokazao.“)
  3. Kartu treba stalno pratiti da se ne izgubite.
  4. Dobro će biti da ne budete u buci, da možete čuti upute gdje treba skrenuti. („Ti šaplji u nevolji. Tvoje šaptanje: moje uživanje. Žao mi za sve dosadašnje uvrede, al želim sve milosti potrebne.“)
  5. Ako nešto zapne slobodno kontaktirajte našu službu za korisnike. (DUHOVNIK)
  6. Svako dva tjedna trebalo bi očistiti memoriju pritiskom na tipku ISPOVIJED i ne zaboravite svaki dan napuniti bateriju. (PRIČEST) („Svi imamo jednu bolest, a to je grijeh; imamo lijek, to je ispovijed.“)
  7. Poštujte svoja ograničenja, smanjite brzinu gdje je to potrebno (STPLJIVOST) i naravno poštujte „znakove“ 😉
  8. Garancija 77×7 godina.

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: