Bezgrešna

“Sva si lijepa o Marijo i Istočnog grijeha nema na tebi! Ovako pjeva i veseli se na današnji dan nebo i zemlja… na današnji dan vidimo najljepšu ljepotu, dakle, radujmo se!… Po Adamu sva narav i porođaj se razbolio, a po neoskvrnjenoj Djevici sva je narav ozdtravila, oživila… na današnji je dan Duh Sveti, Bog ljubavi zavolio jedno stvorenje i sebi zaručio…. na današnji je dan Bog pokazao što može učiniti njegova ljubav.

Danas se pokazalo da je Bog Otac ljepše ruho načinio svojoj nebeskoj kćerki nego sve zemaljske ljubezne majke svojim kćerkama. Na današnji je dan Bog pokazao kakva je prava slika Božja. Na današnji dan Bog pokazuje kakvo treba biti svako čeljade, jer smo svi na Božju sliku stvoreni….

Svaki će kršćanin sa svom odlukom kao u najljepšoj odjeći pred Bl. Djevicu kleknuti i nju zamoliti neka ovu odjeću i dobru odluku u njemu podrži i sačuva ljepotu svog srca da u ovom lijepom odijelu ostanemo obučeni sve do smrti, i ostanemo vjerni sluge neoskvnjenoj Gospi sluge ostanemo, a u nebu s neoskvrnjenom Djevicom vjekovječnu svetkovinu i radost uživamo.

Lijepa si, sasvim lijepa blažena Djevice! Tvoja ljepota briše suze žalosnog nebeskog Oca, tvoja čistoća pokriva sve grdobe ovoga svijeta, da Bog Otac kada pogleda na zemlju ne vidi, ne gleda grijeh pocrnjele duše, već tvoju bijelu, lijepu dušu. Tvoje ljubezno srce je rumena Ruža čiji miris uživa nebeski Otac. Ti si voćka koja je donijela najslađu jabuku, tvoga Isusa, da ga Bog i mi uživamo u svetoj pričesti.

Ali moji Mili! Ne samo pred Bogom, nego i pred tobom i pred cijelim svijetom najljepše je stvorenje neoskvrnjeno Začeće Blažena Djevica….,. Tota pulchra… sasvim si lijepa Marijo! Al podaj ovu ljepotu svakom čeljadetu, djevojci i momku, mladencu i mladenki. Daj da i mlado i staro koji još ovu ljepotu nemaju što prije ovo sebi pribave. Daj da mi svi tako sveto živimo, da poslije naše smrti cio kor anđeoski hvaleć nas zapjeva: Sasvim ste svi lijepi!”

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: