Gospodine stavi svoje riječi u naša usta!

Lk 21, 5-19

U ono vrijeme: Dok su neki razgovarali o Hramu kako ga resi divno kamenje i zavjetni darovi, reče Isus: »Doći će dani u kojima se od ovoga što motrite neće ostaviti ni kamen na kamenu nerazvaljen.« Upitaše ga: »Učitelju, a kada će to biti? I na koji se znak to ima dogoditi?« A on reče: »Pazite, ne dajte se zavesti. Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ’Ja sam’ i: ’Vrijeme se približilo!’ Ne idite za njima. A kad čujete za ratove i pobune, ne prestrašite se. Doista treba da se to prije dogodi, ali to još nije odmah svršetak.« Tada im kaza: »Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva. I bit će velikih potresa i po raznim mjestima gladi i pošasti; bit će strahota i velikih znakova s neba. No prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice. Vući će vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega. Zadesit će vas to radi svjedočenja. Stoga uzmite k srcu: nemojte unaprijed smišljati obranu! Tà ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći suprotstaviti niti oduprijeti nijedan vaš protivnik. A predavat će vas čak i vaši roditelji i braća, rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti. Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti.«

Usred progona, sukoba, zadataka, u nevoljama, ali i radosti, dobru, predanosti i entuzijazmu: stavi, Gospodine, svoje riječi u naša usta.

Nema protivnika ili neprijatelja onaj koji ima čvrstu vjeru. Nepotrebno je onda pripremati obranu, jer obrana je sam život koji je nošen dobrim djelima. Takvoga onda brane Isus i Marija.

Hvala ti Isuse što si uz nas, što nas pratiš i čuvaš. Molimo te za sve koji su progonjeni poradi vjere u Tebe. Molimo Te i za sve ljude na Filipinima kojima je teško u ovom trenutku. Molimo i za referendum, za Hrvatsku i za hrvatske obitelji. Hvala Ti Isuse, slava Ti Isuse!

papa-francisco-fano

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: